User announce

+16 Фоллов слотдам раки

+
  • « назад
  • 1
  • вперед »
avatar
#1 Posted: 05 Aug 2023 @ 10:31 CET quote
  • 0

Taktik ve Tavsiyeler:

Oyunun en başında eğer support’luk görevini tek başınıza yapmayacaksanız, base’den çıkmadan soul ring’in recipe’ını almanızı öneririm zira top ve bottom lane’lerde bulunan side shop’lardan geri kalan item’leri alıp mid lane’in early game de çok ihtiyaç duyduğu kuryeyi meşgul etmemiş olursunuz.

Eğer siz ve takım arkadaşlarınız oyunun hemen başında çıkacak bounty rune’lerde birazcık aksiyon bekliyorsanız ilk vereceğiniz skill’i o zamana kadar bekletmenizi öneririm. Zira sizin ve karşı takımın hero’larına göre her an özelliklerini ve önemlerini yitirebilecek olan 3 seçeneğiniz var.

Heal ile başlarsak, eğer takımınızda first blood verme ihtimali olan bir gözü kara takım arkadaşınız varsa o an kendisine diğer iki skill’iniz ile yardım edemeyebilirsiniz. Fakat karşıda disable olanağı yüksek hero’lar varsa örneğin Lion, Shadow Shaman, Mirana vb. Repel skill’iniz sayesinde takım arkadaşınızı bu disable’lara karşı korunaklı hale getirebilirsiniz. Son olarak Degen Aura, oyunun hemen başında, özellikle de Orb of Venom ile birleşince rakip takımın kaçmak için skill’i bulunmayan hero’larında çok işe yarayabilir ve takımınıza first blood’u kazandırabilir. (Anti-mage, Queen of Pain gibi)

Creep’lerin çıktığı saniyeden sonra, carry’niz ve diğer support arkadaşınızla trilane’de olduğunuzu varsayalım.Eğer diğer support arkadaşınız range hero değilse, anlaşmalı olarak kimin creep pull yapacağına oyun esnasında karar verebilirsiniz fakat eğer diğer arkadaşınız range attack yapabiliyorsa onun lane’de durup carry için rahat bir last hit alma ortamı yaratması daha etkili olur.

Omniknight gibi çok kritik iki skill’i bulunan bir hero ile her daim TP taşımalısınız çünkü diğer takımın, geri kalan arkadaşlarınıza yapacağı gank’lerde onu kurtarmak hem kurtardığınız arkadaşının farmını kaybetmemesine, hem de rakip takım oyuncularının farm almaları gereken sürede boşa kürek çekmiş olmalarını sağlayabilir.

Bir support olarak, özellikle de skill ağırlıklı fakat strength herosu olan bir support olarak oyun esnasında sürekli mana sıkıntısı yaşamanızı engelleyecek iki temel item var bunlar Soul Ring ve Arcane Boots. Soul Ring’in Omniknight için ayrıca bir avantajı da 150 hp tüketerek size verdiği mana ile kendinizi 150’den daha fazla heal’layabiliyorsunuz bu durum uzun süre lane’de kalmanıza ve base’e olabildiğince az dönmenizde oldukça etkili.

Aynı zamanda heal skill’inizin pure damage olarak düşmanları etkilemesi de Omniknight’ı karşı takım oldukça rahatsız edici bir support haline getiriyor.

Şimdi oyunun yaklaşık ilk 10 dakikasının geride bırakıldığını varsayalım, ve siz çiçeği burnunda 6 level bir support’sunuz, heyecanla skill puanınız ile ulti’nizi açtınız ve büyük bir umutla bir sonraki team fight’ı bekliyorsunuz. İtem’leriniz ise soul ring, arcane ve bir sonraki kritik olmazsa olmaz item’lerinizden olan mekanizm’in parçalarından biri olan Buckler (ya da Headress).

Team fight’lar esnasında Omniknight ile olabildiğince dikkatli ve çevik olmalısınız çünkü takım arkadaşlarınız ister istemez takımlarında kendilerini zor durumlardan kurtarabilecek biri olduğu için daha agresif davranacaklar ve bu durum eğer işinizi iyi yapıyorsanız sizi hedef haline getirebilir. Çünkü daha önce de dediğimiz gibi yeni açmış olduğunuz ulti’niz sayesinde takım arkadaşlarınızı alabilecekleri tüm fiziksel hasarlardan koruyacaksınız, aynı zamanda Repel skil’liniz sayesinde bir arkadaşınızı ya da kendinizi birçok büyüye karşı korunaklı hale getireceğiniz için bu durum tüm teamfigth’ın gidişatını değiştirebilecek bir durum haline geliyor.

Team fight’ların karışık ve odaklanması zor olduğunun farkındasınızdır, en azından yeni başlayan ya da henüz tüm hero’ları kavrayamamış arkadaşlar için, bu yüzden Omniknight’ın bir sonraki kritik item’ı kesinlikle Mekanizim olmalıdır. Çünkü sizin heal skil’linizin cast süresinden daha hızlı kullanılabilir ve bir kişiye değil alana heal vermesi team fight’larda çok etkili olabilir. Mekanizm kullanarak ölümden döndürdüğünüz takım arkadaşınızı hemen arkasından kendi skil’liniz ile heal’leyerek, bir de üstüne sen genç adamsın diyerek repel basarsanız eskisinden daha gaz bir şekilde team fight’a döndürebilirsiniz :D(Skill sıralamanız mümkün olduğunca önce heal sonra repel olmalıdır çünkü bir kere repel attıktan sonra takım arkadaşınızı heal’leyemezsiniz.)

Ha, bu arada, eğer yeteri kadar gold’unuz varsa arcane ve mekanizm’i birleştirerek guardian yaparsanız çok daha etkili olur hem de bir slotluk yeriniz açılır, tabi o açılan slota ne koymak isteyecekseniz orası oyunun gidişatına bağlı. Örneğin Eul ya da Force Staff ile düşmanları disable edebilir ya da takım arkadaşlarını zor durumlardan çıkarabilirsiniz.(Eul dost unite’lere uygulanmıyor sonra rehberde öyle yazıyordu demeyin zor durumdan çıkarmak derken force staff’ı kast ettim. Eul’uda düşmana basabilirsiniz tabi) veya karşıda oldukça tehlikeli ve attack damage’i yüksek olan düşmanlar varsa Halberd kasmak yerine göre mantıklı olabilir.

Son olarak benim kişisel tercihim eğer farm’ınız çok iyiyse oyun gereğinden fazla uzadıysa, satın alacağınız Aghanim, ulti’nizin süresini arttıracak, global hale getirecek ayrıca sadece birimleri değil aynı zamanda binaları da etkileyecektir. Ulti’nizin global hale gelmesi arkadaşlarınızı kurtarmanız için bir avantaj sağlamakla birlikte aynı zamanda oyunun sonucu değiştirecek bir etkiye sahip olabilir. Özellikle eğer Refresher’ınız da varsa 20 saniye boyunca ne takım arkadaşlarınıza ne de binalarınıza fiziksel zarar gelmeyecek demek oluyor ki bu süre savunmanız için takım arkadaşlarınızı beklerken çok yardımcı olabilir. Ya da Base Race durumunda kalırsanız ki eğer rakip takımın sizin aghanim ve refresher’a sahip olduğunuzu biliyorsa bunu göze almazlar da hadi aldılar diyelim Fortify ile birlikte tam 25 saniye boyunca Fountain’ınınızı tüm fiziksel hasarlardan koruyabilirsiniz. E daha ne olsun.

Nasıl Counterlarım?:

Şimdi gelelim Omniknight’ın nasıl counter’lanacağına,

İlk olarak silence’lardan bahsedelim, üzerinizde repel, linken ya da bkb etkisi olmadığı sürece çok rahat bir şekilde item’ler ya da hero’ların skil’leriyle silenced hale gelebilirsiniz. (Örneğin orchid, komple silencer’ın kendisi, night stalker, death prophet vb.) Omniknight’ı bu kadar etkili yapan şeyin karizmasının dışında skil’leri olduğunu düşünecek olursak silence yediğiniz takdirde bu sizin için çok büyük bir problem olur (Guardian Greaves bir çok durumda sizi bu gibi kötü skil’lerin etkilerinden kurtarabilir).

Silence dışında, diffusal blade denen item eğer kullanılırsa üzerinizdeki repel’i ve ulti’nizin etkisini kolayca ortadan kaldırmakla kalmayıp üstüne bir de slow vererek sizi zor duruma sokabiliyor.

Veya Invoker’ın tornado skil’li her ne kadar repel’i etkilemese de ulti’nizin etkilerini ortadan kaldırabilir.

YETENEKLER:

Purification: Bir dost birimi anında iyileştirir ve yakındaki tüm düşman birimlere hasar verir.

MANA BEDELİ: 100/120/140/160

DOLUM SÜRESİ: 9

YETENEK: BIRIM HEDEFLI

ETKİLER: DOST BIRIMLER

HASAR TÜRÜ: SAF

BÜYÜ BAĞIŞIKLIĞINI DELME: HAYIR

İYİLEŞTİRME/HASAR: 90 / 180 / 270 / 360

YARIÇAP: 260

Repel: Hedef birimi ilahi bir koruma altına alarak büyüye bağışıklık ve %100 büyü hasarı direnci sağlar.

MANA BEDELİ: 50/50/50/50

DOLUM SÜRESİ: 20/18/16/14

YETENEK: BIRIM HEDEFLI

ETKİLER: KAHRAMANLAR

BÜYÜ BAĞIŞIKLIĞINI DELME: HAYIR

SÜRE: 5 / 6 / 7 / 8

Degen Aura: Etrafında dolaşan düşman birimlerinin hareket ve saldırı kabiliyetlerini sınırlar.

YETENEK: PASIF, AURA

ETKİLER: DÜŞMANLAR

BÜYÜ BAĞIŞIKLIĞINI DELME: HAYIR

HAREKET YAVAŞLATMA: 10% / 18% / 26% / 34%

SALDIRI YAVAŞLATMA: 10 / 18 / 26 / 34

YARIÇAP: 350

Guardian Angel: Omniknight bir Guardian Angel çağırarak yakındaki dost birimlere fiziksel hasara karşı bağışıklık kazandırır. Aghanim’s Scepter ile geliştirilebilir.

MANA BEDELİ: 125/175/250

DOLUM SÜRESİ: 150

YETENEK: HEDEFSIZ

BÜYÜ BAĞIŞIKLIĞINI DELME: EVET

SÜRE: 6 / 7 / 8

YARIÇAP: 600 / 600 / 600

SCEPTER’LI SÜRE: 8 / 9 / 10

Edited by iCCup.itk (05 Aug 2023 @ 10:32 CET)
Old comment
  • « назад
  • 1
  • вперед »
Locked Topic