User announce

+15 Фоллов слотдам раки

+
  • « назад
  • 1
  • вперед »
avatar
#1 Posted: 05 Aug 2023 @ 11:08 CET quote
  • 0

DOOM REHBERİ:

Yakın Dövüşçü – Sırtlayıcı – Engelleyici – Tetikleyici – Dayanıklı – Ani Hasar

Taktik ve Tavsiyeler:

Doom’u jungle ve late game tank-carry olarak adlandırabiliriz. Başlangıç olarak yanınıza Tango, Healing Salve ve Stout Shield‘ınızı alıp jungle girebilirsiniz. Hp’nizi yenilemeniz ve gelecek hasarı az da olsa bloklamak için Stout Shield işinizi görecektir.

Hızlı farm yapabilme yeteneğine sahip olan Doom’un ilk yeteneği olan Devour ile kahraman ve ancient hariç diğer düşman birimleri yutabilme yeteneği veriyor, yuttuğu düşmanı sindirerek hasar almadan kesmiş oluyorsunuz.

Bir diğer jungle itemi olan Orb of Venom ve Quelling Blade‘de düşman birime anlık hasar bırakmanıza yarar, bu sayede jungle’da camp keserken yüksek hp pool’a sahip birimler için fayda sağlayacaktır.

Erken oyun bölümlerinde Magic Stick ve Ring of Basilius‘unuzu tamamlayarak ekstra hp ve mana yenilenmesi için şarj ve Doom’un en büyük eksiklerinden temel armor‘u düşük olmasından dolayı Basilius size ekstra damage armor ve mana sağlayacaktır.

Phase Boots kasmanızı öneriyorum, neden abicim diyecek olursanız; Doom’a katacağı ekstra hasar ve movement speed ayrıca birimlerinden içinden geçebilmesi ikinci yeteneği olan Scorched Earth ile güzel bir uyum sağlamakta. Bu skill Doom’un belirli bir alanına yeri yakmasını sağlar ve hp yenilenmesi verir, düşmanı kovalarken yakmanız için Phase Boots yeteneğinizi daha efektif kullanmanız açısından yeterli olacaktır.

Vladmir’s Offering aslında orta oyun bölümleri için gayet kullanışlı diyebilirim, size vereceği ekstra hp, damage aura, armor ve mana ayrıca takım arkadaşlarınıza da AoE hp her atak için hp yenilenmesi sağlaması bir diğer artı yönü.

Doom ile agresif oynamaktan çekinmeyin ultiniz oyunun en çok disable’a sahip ultisi diyebilirim, en az 15 saniye Doom attığınız düşmanı susturursunuz ve bu sizin için gayet güzel bir avantaj.

Doom ile initiate atmanız için, Blink Dagger veya Lothars Edge‘ye yönelmenizi istiyorum, bu sayede karşıdaki oyunu çevirebilecek kahramanı hiç beklemediği anda yakalayabilir ultinizi kullanabilirsiniz.

Nasıl Counterlarım?

Doom’un temel armor’u en büyük zayıflığı diyebiliriz, orta ve son oyun bölümlerinde size armor sağlayacak Shiva’s Guard, Assault Cuirass gibi Doom’un düşük intelligence (zeka) seviyesine de katkıda bulunmuş olursunuz.

Aghanim’s Scepter ile Doom’un ultisi güçlendirilebilir ve herhangi bir düşmana attığınız Doom’un süresini yenileyebilme imkanı sunar.

Doom attığınız düşman’ın peşini bırakmadığınız ve her kullandığınız yetenekte Doom’un süresi başa döner.

Çok kullanışlı olabilen bu item’ı da fight’tan bir düşmanı elemenize ve 5v4 fight yapmanıza olanak sağlar.

Tabii ki lüks sayılabilecek Refresher’s Orb, Radiance, Abyssal Blade gibi itemler de duruma göre tercih edilir ve size oyun kazandırabilir. Refresher ile 2x Doom atabilmeniz, Radiance’ın AoE hasarı, Abyssal’ın Basher etkisi es geçilmemeli durumlara göre tercih edilmelidir.

Takımınızı tanklamalısınız, fight’lara takım arkadaşlarınızla girmeye özen gösterin, kullanacağınız Doom’un boşa gitmesiniz istemezsiniz ve bu avantajı iyi kullanmalısınız.

Gerektiğinde tank, gerektiğinde disabler, ve gerektiğinde tank-carry, olabilen bu kahramanımız çok yönlü ve fazla item pool’una sahip olduğundan adımlarınızı dikkatli ve bir sonraki hamleyi düşünerek atmaya özen gösterin.

Fight’larda karşı takımın efektif bulduğunuz, büyüsel hasar (yetenek) kullanan kahramanları seçmeye özen gösterin ve focus’lanın.

Temel Armor‘u düşük olduğu için, erken oyun bölümlerinde fiziksel hasara karşı savunmasız olan Doom’a karşı ranged kahramanlar seçmeniz O’nu uzaktan avlamanız için güzel bir avantaj olabilir.

Doom’un ikinci yeteneği olan Scorched Earth‘ü kullanmasına izin vermeyin, kazanacağı ekstra hp regen ve hız; Doom’u kesebilmeniz için zorlayıcı olacaktır.

Erken oyun bölümlerinde sık sık jungle ya da offlane-Doom hangi koridorda ise-gank atmaya çalışın ve kasmasını önleyin.

Doom’un karşısına hp regen sağlayabilen, disable olsa da fiziksel hasar sağlayabilecek kahramanlar seçmeniz Doom yeteneğini yediğinizde korkmamanız anlamına geliyor ve karşı tutabilme imkanı sağlıyor.

Lifestealer, Viper, Drow Ranger gibi ranged, slow’a sahip, lifesteal yapabilen, armor’u yüksek, disable’a sahip kahramanlar Doom’a karşı ayakta durabilen kahramanlardan diyebilirim.

Medusa, Skeleton King gibi Doom’un ultisini boşa harcanmasını sağlayabilecek kahramanlar da bir diğer eksi yönü diyebiliriz.

Medusa’nın Mana Shield’ı sayesinde Doom’un ultisini canından değil manasından götürmesini engellemiyeceğinden mana pool’u bitene kadar Doom’dan kurtulabilir ayrıca Skeleton King’in de Reincarnation’u sayesinde yeniden canlanarak fight’a dahil olabilmesi Doom için can sıkıcı durumlardan. Black King Bar, Linken’s Sphere gibi büyüsel hasara karşı engel sağlayan itemler Doom yememeniz için ya da fight’larda ayakta durabilmeniz için kullanışlı itemlerden.

YETENEKLER:

Devour: Bir düşman veya tarafsız yaratığı tüketir ve sahip olduğu tüm özel yeteneklerini ele geçirir.

MANA BEDELİ: 60

DOLUM SÜRESİ: 70/60/50/40

YETENEK: BİRİM HEDEFLİ

FAZLADAN ALTIN: 25 / 50 / 75 / 100

Scorched Earth:Yakınındaki toprağa düşmanlara hasar veren ve Doom’u iyileştirirken aynı zamanda hareket hızını arttıran bir ateş salar.

MANA BEDELİ: 60/65/70/75

DOLUM SÜRESİ: 55

YETENEK: HEDEFSIZ

HASAR TÜRÜ: BÜYÜSEL

BÜYÜ BAĞIŞIKLIĞINI DELME: HAYIR

HASAR/YENİLEME: 10 / 20 / 30 / 40

YARIÇAP: 600 / 600 / 600 / 600

FAZLADAN HAREKET HIZI: 14%

SÜRE: 10 / 12 / 14 / 16

Infernal Blade: Doom yanan kılıcını sallayarak düşmanı ateşe verir. 0.4 saniye kadar sersemletir ve 4 saniye boyunca saniyede 25 + hedefin maks sağlığının Burn Damage değerinde hasar verir.

MANA BEDELİ: 40

DOLUM SÜRESİ: 16/12/8/4

YETENEK: OTOMATIK, BIRIM HEDEFLI

ETKİLER: DÜŞMAN BIRIMLERI

HASAR TÜRÜ: BÜYÜSEL

BÜYÜ BAĞIŞIKLIĞINI DELME: HAYIR

TEMEL YANMA HASARI: 25 / 30 / 35 / 40

YANMA SÜRESİ: 4

SERSEMLETME SÜRESİ: 0.4

Doom: Düşman kahramanı lanetleyerek büyü yapması, eşyalarını kullanmasını engeller ve zamanla hasar verir. Aghanim’s Scepter ile geliştirilebilir.

ETKİSİZLEŞTİRME TÜRÜ: Basit Etkisizleştirme

MANA BEDELİ: 150/200/250

DOLUM SÜRESİ: 145

YETENEK: BIRIM HEDEFLI

ETKİLER: DÜŞMAN BIRIMLERI

HASAR TÜRÜ: SAF

BÜYÜ BAĞIŞIKLIĞINI DELME: EVET

SÜRE: 15

SANİYE BAŞINA HASAR: 20 / 35 / 50

SCEPTER’LI SÜRE: 16

Edited by iCCup.itk (07 Aug 2023 @ 19:55 CET)
Old comment
  • « назад
  • 1
  • вперед »
Locked Topic